Збитки досягли вартості самого "Кузі": РосЗМІ розкрили шокуючі подробиці про колишню "гордість російського флоту"

Збиток, який отримав авіаносець "Адмірал Кузнєцов" при минулій пожежі, складає майже 100 мільярдів рублів.

Гордість російського флоту важкий авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" при минулій пожежі 12 грудня отримав критичні пошкодження. Його відновлення не представляється можливим. Про це повідомило видання "Комерсант" з посиланням на джерело в штабі Північного флоту РФ, інформують Патріоти України.

За попередніми даними, збиток авіаносця від останньої пожежі склав космічні 95 мільярдів рублів. Вогонь завдав критичні пошкодження конструкції "Адмірала Кузнєцова", а також знищив обладнання. У шкоду також були включені виплати семьем 2 загиблих у пожежі, а також 12 постраждалим людям.

Джерело зазначило, що збиток від нової НП майже досяг вартості "Адмірала Кузнєцова". Ціна корабля такого класу і з подібним терміном служби досягає 110 мільярдів рублів. "Оприлюднена сума викликала велике обурення у командування ВМФ", - зізналося джерело.

Поки невідомо, чи буде РФ його відновлювати. Варто зазначити, що чорна смуга у "Адмірала Кузнєцова" почалася ще в 2016 році. Крейсер вразив весь світ клубами чорного диму, коли йшов до берегів Сирії. Дійшовши до місця призначення, корабель втратив бойові винищувачі МіГ-29 і Су-33, які виконували завдання в сирійській війні. На цьому його невдачі не закінчилися. Крейсер повернули в Росію, де поставили на ремонт. У ніч на 30 жовтня 2018 року керівництво флоту РФ наказало терміново вивести "Адмірала Кузнєцова" в море через навчання НАТО. Налякати Захід не вдалося. Під час виходу з доку сталося відключення електрики. Унікальний плавучий док, аналога якого в Росії немає, затонув. А перед цим одна з його вишок проробила величезну діру в "Адміралі Кузнецові".

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...

"Бавовна" на військовому аеродрому РФ в Джанкої: У мережі показали супутникові знімки наслідків ударів

четвер, 2 травень 2024, 18:44

У ході нічної атаки 30 квітня по території аеродрому окупантів у Джанкої було знищено російську техніку ППО, про що свідчать відповідні супутникові знімки, передають Патріоти України. "Супутник Planet Labs зафіксував пошкодження військової техніки на а...