Збиття Іл-76 під Луганськом: Суд виніс вирок екс-ватажку "ЛНР" Плотницькому

Суд також задовольнив позов 39 потерпілих про відшкодування моральних збитків по 500 тис. грн кожному.

Красногвардійський районний суд Дніпра заочно засудив до довічного ув’язнення екс-ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького та двох командирів бойовиків Андрія Патрушева та Олександра Гурєєва, які обвинувачуються у збитті Іл-76 під Луганськом у червні 2014 року. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної прокуратури, передають Патріоти України.

"Ігоря Плотницького, Андрія Патрушева та Олександра Гурєєва, обвинувачених у збитті літака Іл-76 з 40 військовослужбовцями ЗСУ та 9 членами екіпажу, засуджено до довічного ув’язнення", - зазначили в прокуратурі.

Як повідомив адвокат родичів загиблих у катастрофі Віталій Погосян, суд також задовольнив позов 39 потерпілих про відшкодування моральних збитків у розмірі 500 тис. грн кожному. За словами адвоката, суд постановив, що виплачувати моральну шкоду мають засуджені. Разом з тим захисник наполягав на відшкодуванні моральних збитків потерпілим з боку держави.

Збиття бойовиками "ЛНР" літака Іл-76 під Луганськом з українськими військовими: що відомо

  • Військово-транспортний літак Іл-76 14 червня 2014 року був збитий бойовиками з ПЗРК під Луганськом під час заходження на посадку. Тоді в аеропорту Луганська в оточенні були десантники 80 ДШБ. Іл-76 мав доставити боєприпаси, техніку і особовий склад. На борту літака перебувало 9 членів екіпажу і 40 десантників. Всі вони загинули.
  • За даними слідства, даний теракт був здійснений бойовиками Андрієм Патрушевим і Олександром Гурєєвим за наказом екс-ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького. Всі троє обвинувачуються у вчиненні терористичного акту (ч. 3 ст. 258 КК України).
  • 27 березня 2017 року суд у справі про збитий Іл-76 визнав винним у недбалому ставленні до служби, скоєному в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків генерал-майора Віктора Назарова, який відповідав за відправку літака і на момент трагедії був начальником штабу антитерористичної операції. Назарова було засуджено до 7 років ув'язнення, проте він подав апеляцію. У грудні 2020 року апеляційний суд залишив без змін вирок Назарову.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...