Збиття літаків Іл-22 та А-50 над Азовським морем: Експерт припустив, як їх могли знищити

Збити російські А-50 та Іл-22 могли ракетами або за допомогою авіаційних комплексів. Про це повідомив військовий експерт Петро Черник в етері телемарафону, передають Патріоти України.

"Версій може бути дуже багато. Навіть така ракета, як SAMP-T у комплектації Aster-30 має дальність ураження до 300 км. Тобто це цілком можливо з технічної точки зору. Плюс не забуваємо, що наші старенькі авіаційні комплекси, такі як МіГ-29, точно успішно інтегрували таку ракету, як AGM-88 HARM, а, можливо, сягнули вже й інших дуже серйозних успіхів у частині інтеграції таких ракет. Плюс розуміємо, що переносний зенітно-ракетний комплекс теж може досягати таку машину на відстані до 7 км.

Що сталося насправді, ми поки що не знаємо, це версії. Але сам факт, що ті дві машини, а одна точно знищена - це колосально великий успіх. А-50, по-перше, дуже дорога машина, коштує понад 330 млн доларів. Повноцінно побудувати таку, яка пішла на дно Азовського моря, вони не зможуть. Іл-22 - доволі старенька розробка, ще кінця 40-х років.

Це для росіян також відчутна втрата. А-50 - машина, яка підсвічує ракетні пуски. Росіянам все важче буде правильно наводити свої ракети на ціль. Якщо це їхня ППО, і вони зуміли збити настільки серйозні машини власними ракетами, то підтверджується моя стратегічна концепція, що росіяни рухаються в своєму оборонному укладі до занепаду", - сказав він.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...