Збив 6 літаків Су-25 РФ та ракету! 19-річному строковику Нацгвардії присвоїли звання Героя України

Бійцю Національної гвардії України, 19-річному військовослужбовцю строкової служби, який вже збив з переносного зенітного ракетного комплексу Ігла 6 російських бойових літаків Су-25 та одну ракету, присвоєно звання Героя України. Про це заявив начальник оперативного управління Головного управління Нацгвардії Олексій Надточій, передають Патріоти України.

Під час свого брифінгу він розповів про те, що президент Володимир Зеленський у День державності присвоїв українському бійцю звання Героя України. Військового, якому 19 років, вже прозвали "Запорізьким месником". За допомогою ПЗРК він розтрощує ворожі повітряні цілі - їм вже збито 6 бойових літаків і одна ракета окупантів. "Так, 16 липня їм з ПЗРК було збита крилату ракету, а 17 липня - літак Су-25. Всього на його рахунку - 7 уражених цілей, з них 6 літаків і 1 крилата ракета. До речі, боєць - Герой України", - зазначив Надточій.

Строковик "Бандит" менш ніж за добу збив штурмовик Су-25 та ракету РФ

Український воїн 17 липня, коли про його подвиг дізналася вся країна, сказав, що головна робота полягає у тому, що менше бойових російських літаків руйнуватимуть міста України.

"В принципі, мені подобається, моїм товаришам теж.... Це не так важко, як здається. Але головне, що це має результати - менше ворожих літаків руйнуватимуть наші міста, а їх пілоти знатимуть, що їх виліт може бути останнім", - сказав боєць. Свою ПЗРК Ігла він називає "подружкою". Воїн впевнений, що попереду у них ще багато результативної роботи.

У соціальних мережах його стали називати "запорізьким месником". Відомо, що 16 липня йому менш ніж за добу вдалося вразити дві ворожі цілі – близько 22:00 він збив черговий російський штурмовик Су-25, а вже вранці, наступного дня, ударом з Ігли зупинив крилату ракету російських окупантів.

Справжнього імені Героя України не називають. Обличчя його не показують. Відомо тільки те, що його псевдонім – "Бандит", а сам він родом з Івано-Франківської області.

"Індикатори дуже зрозумілі": Чалий спрогнозував, скільки часу є в України, щоб виграти війну у Росії

субота, 27 квітень 2024, 9:05

Затримавши більш ніж на пів року рішення про виділення Україні військової допомоги, американські союзники дали Росії значний карт-бланш для організації наступу. Зараз Україна знаходиться у "дуже непростій" обороні і має не так багато часу для того, щоб...

Ворог взяв "паузу": У ЗСУ повідомили, коли Росія знову може вдатися до масованих ударів по Україні

субота, 27 квітень 2024, 8:38

Агресорка Росія може знову завдати масованих ударів по Україні після того, як прибуде озброєння з пакета нової допомоги від Сполучених Штатів Америки. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш. передають Патріоти України. ...