Здала окупантам навіть власних родичів: Колишню поліцейську з Харківщини судитимуть за державну зраду (фото)

До суду скерували обвинувальний акт щодо експравоохорониці за фактом державної зради. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України.

За даними досудового розслідування, у березні цього року в Куп’янську колишня спеціаліст–криміналіст добровільно перейшла на бік окупантів та почала співпрацювати з представниками Росії. На вимогу російських кураторів жінка передавала їм персональні дані поліцейських Куп’янського районного відділу поліції, фактичні адреси їхнього мешкання, відомості про наявність у них зброї. Крім того, обвинувачена проводила обшуки за місцем проживання колишніх колег і шукала в них табельну вогнепальну зброю.

"Разом з окупантами вона встигла "завітати" до родичів свого колишнього керівника: спочатку до його матері, а потім — до батьків його дружини. Знайти у них зброю не вдалось. Тому обвинувачена попередила, що дає їм додатковий час, аби передати їй зброю. В інакшому випадку вона висловила погрозу, що родича її екскерівника буде заарештовано", — розповіли у прокуратурі.

Обвинувачену за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) судитимуть заочно в Київському районному суді Полтави. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...