"Здалася нам ця Україна": Буряти відмовляються брати участь у російському вторгненні (відео)

Голова фонду "Вільна Бурятія" Олександра Гармажапова заявила, що жителі Бурятії відмовляються від контрактів в армії, щоб не їхати воювати в Україні. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України.

За словами Гамажапової, багато бурятів не хочуть їхати в Україну, оскільки не хочуть бути окупантами. "У Бурятії посилилися настрої, коли кажуть: "здалася нам ця Україна. Навіщо нам взагалі це треба”, – розповідає Олександра.

Також серед мешканців республіки існує думка, що якщо їх першими кинули на війну, то "їх найменше шкода", і вони не основний генофонд у Росії. При цьому глава фонду зазначає, що зараз дедалі більше випадків, коли намагаються відмовлятися від контрактів, раніше це було важко уявити.

Усього через організацію пройшло 300-350 контрактників, які запитували у співробітників фонду, як їм відмовитись від контракту.

"Вільна Бурятія" — це перша антивоєнна етнічна ініціатива в РФ. Фонд надає юридичну підтримку контрактникам армії РФ, які не хочуть воювати проти України. Також співробітники займаються викриттям етнічного расизму та ксенофобії у РФ.

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...