Здатні пробити до метра бетону: Характеристики та призначення канадських ракет CRV7, які може отримати Україна

Канада може передати Україні частину ракет CRV7, які збиралися утилізувати. Таку вимогу до ліберального уряду висунули федеральні консерватори. Відомо, що близько 8 тис. ракет CRV7 все ще мають боєголовки в хорошому стані та можуть бути надіслані нашій державі негайно. Що відомо про ракети CRV7, які можуть доставити в Україну – читайте у матеріалі "Фактів ICTV", передають Патріоти України.

Характеристики ракети CRV7

CRV7 – це 2,75-дюймова (70 мм) ударна ракета. Вона була представлена ще на початку 1970-х років як модернізована версія стандартних американських 2,75-дюймових ракет повітря-земля.

Як зазначає Defense Express, CRV7 є не зовсім ракетою, а скоріш некерованим реактивним снарядом калібру 70 мм, який створений на основі американської Hydra 70.

CRV7 має потужний двигун. Крім того, перевагою цих ракет є досить велика дальність польоту та точність, порівняно з оригінальною Hydra 70.

– Окрім того Канада розробила свої бойові частини під CRV7. WDU-50001/B бронебійно-фугасно-запальну, яка призначена для ураження захищених об’єктів типу укриттів для літаків і може пробити до 4 метрів землі чи метр бетону, – пише видання.

Призначення ракет CRV7

Ракети CRV7 призначені для ударів по наземних цілях. CRV7 володіє достатньою кінетичною енергією для пробивання стандартних літакових ангарів Організації Варшавського Договору.

Також є спеціалізована канадська бойова частина WDU-5002/B FAT для ураження танків із вольфрамо-сталевими “дротиками”. А ще вкрай специфічна WDU-500X/B з 80 вольфрамовими флешетами для ураження живої сили та легкоброньованої техніки. Отже, якщо Канада вирішить передати Україні CRV7, то можна бути на 100% впевненим, що у ЗСУ точно знайдуть для них застосування.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...