Здав місця дислокації ЗСУ, а потім переїхав подалі від лінії фронту: У Харкові затримали коригувальника окупантів

Правоохоронці повідомили про підозру коригувальнику, який здавав окупантам місця дислокації Збройних сил України (ЗСУ) на Харківщині, передають Патріоти України.

Як повідомляє Харківська обласна прокуратура, 41-річному чоловіку повідомлено про підозру за фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу).

За даними слідства, мешканець села Слатине, коли воно було окуповано російськими військовими, за власною ініціативою через Telegram-бот зв’язався з представниками країни-агресора.

Так, чоловік з березня по серпень цього року робив скріншоти карт місцевості, на яких відмічав точки розташування військових та військової техніки ЗСУ на території міста Харків та Харківської області, та направляв представникам РФ.

Прокурори встановили, що 21 червня коригувальник надіслав окупантам місця дислокації ЗСУ у селі Безруки, після чого російська армія завдала по них удари. Зазначається, що чоловіка було викрито, коли переїхав до Харкова, тікаючи подалі від лінії фронту.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....