"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України.

"Якщо ви не бачите себе українцями - то здавайте паспорт і йдіть звідти. Залишайтеся в іншій країні", - сказала вона. Безугла навела дані опитування, яке вона сама провела у своїх соцмережах.

"Ми розуміємо, що це не професійне дослідження. Ще кілька місяців тому я поставила питання, чи готові люди відмовитися від громадянства в обмін на не мобілізацію? І 70% відповіли, що так", - розповіла нардепка.

Їй заперечили інші учасники ефіру. Зокрема, військовий експерт Олександр Мусієнко наголосив, що такі дискусії під час війни - дуже небезпечні. "Потрібно знайти таку формулу, яка дуже складна. І правильної відповіді, як її знайти - немає. Щоб, з одного боку, людей мотивувати повернутися, а з іншого - не змусити їх бігти здавати паспорти", - сказав він.

Мусієнко наголосив - розділ українців на категорії "молодці" і "не молодці" лише послабить Україну. "Їм не продовжили паспорти, от бачите, які вони "нєгодяї". Вони виїхали, вони зараз не тут, не страждають зараз зі мною. І, в принципі, вони нам не потрібні. Бо ми так дійдемо, що залишаться одна категорія, оці молодці, ці герої. А ці всі були погані. І цього не можна допустити", - сказав експерт.

Натомість, Мар’яна Безугла пояснила, що ніхто зараз не змушує українців повертатися з-за кордону. "Все, по що до них звертаються - це оновити дані. Є пул, на кого можна сподіватися. То прийди, онови ці дані, і ми будемо знати, що ти - за кордоном", - сказала нардепка.

"Треба приймати важкі рішення": Командувач Збройних сил Естонії запропонував готуватися до можливої блокади Балтійського моря

неділя, 5 травень 2024, 21:00

Естонський генерал Мартін Херем заявив, що разом з Польщею, Швецією та Фінляндією – країнами, які вступили до НАТО, Естонія повинна мати можливість вирішити одну з ключових проблем – можливу блокаду у Балтійському морі. Про це йдеться у річному огляді ...

Сі Цзіньпін заявив, що має намір працювати з Францією для "вирішення української кризи"

неділя, 5 травень 2024, 20:41

КНР має намір працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством над пошуком шляхів "вирішення української кризи". Про це у своїй колонці для Le Figaro заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін, передають Патріоти України. Як відомо, лідер Піднебесної прибу...