Здавала окупантам співробітників СБУ: Суд виніс вирок поліцейській-зрадниці (фото)

На Харківщині засуджено поліцейську, яка минулого року співпрацювала з РФ і під час окупації здавала співробітників СБУ. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР), передають Патріоти України.

Під час окупації смт Дворічна Куп'янського району жінка вирішила продовжити будувати свою кар'єру та залишилася на окупованій території.

У травні 2022 року вона зібрала пакет документів та письмово звернулася до представників загарбників щодо зарахування її на роботу у так звану «народну міліцію». Її призначили на посаду старшого дільничного, до функцій якого входило патрулювання вулиць, чергування у відділку та опитування місцевих мешканців для виявлення проукраїнськи налаштованих громадян.

Під час прийому на роботу вона написала пояснення, в якому вказала перелік відомих їй громадян України, які проходили службу в зоні АТО, та працівників Служби безпеки України.

Як повідомляє Харківська обласна прокуратура, щомісяця жінка отримувала заробітну плату в розмірі 50 тис. російських рублів. Наприкінці липня їй навіть видали службове посвідчення терміном на один рік. Але воно не знадобилося. Після звільнення селища жінка переховувалася, проте правоохоронці знайшли та затримали її. Суд визнав її винною в держзраді. Жінку засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Трампа могли поранити не кулею: Спливла несподівана версія щодо нещодавнього замаху на політика

субота, 27 липень 2024, 7:30

У директора ФБР Крістофера Рея є деякі сумніви щодо того, чи під час замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа у Пенсильванії йому вухо дійсно влучила куля. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України. "Невдовзі після того, як напад...

Квиток в один кінець: Російські командири катували і розстрілювали своїх підлеглих, - розслідування

субота, 27 липень 2024, 7:25

У Росії проти керівництва 6-ї мотострілецької дивізії окупантів розпочали кримінальну справу за статтями про перевищення службових повноважень, незаконне позбавлення свободи та вбивство. Саме так командири окупантів поводились із тими підлеглими, хто "...