Здійснилось: Джо Байден зателефонував Володимиру Зеленському. Для нього Україна важливіша за "непорозуміння" (доповнено)

Президент США Джозеф Байден провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Про це заявляє "Українська Правда" з посиланням на співрозмовника в оточенні президента, зазначають Патріоти України

За словами джерела УП, розмова нещодавно закінчилась (вдень 2 квітня.-ред.). Сторони говорили в першу чергу про ситуацію на Донбасі.

Разом з тим джерело ПУ у Верховній Раді поділилося такою інформацією: "Цю розмову організував, фактично, Путін своєю провокацією на кордонах. Україна і її безпека для США важливіша, ніж стосунки з Зеленським".

Трохи згодом прес-служба Білого дому розкрила деяки деталі переговорів. Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським обговорив реформи і співробітництво між країнами.
Як уточнили у Байдена, американський лідер підтвердив незмінну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед триваючої агресії Росії на Донбасі і в Криму. Крім того, Байден підкреслив прихильність Білого дому до активізації стратегічного партнерства на підтримку плану Зеленського по боротьбі з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої «на наших спільних демократичних цінностях, які забезпечують справедливість, безпеку і процвітання народу України».
Також Байден і Зеленський обговорили важливість тісної співпраці двох держав для стримування пандемії COVID-19 і зміцнення демократії в регіоні.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак також долучився до коментарів. Він повідомив, що президент США Джо Байден в 50-хвилинній розмові з президентом України Володимиром Зеленським запевнив у підтримці проведених в Україні реформ.

Про це він сказав у коментарі інформагентству "Інтерфакс-Україна".

"Джозеф Байден у розмові з Володимиром Зеленським запевнив співрозмовника в підтримці проведених в Україні реформ. За словами президента США, у нього є повна інформація про те, що відбувається в Україні і навколо неї. Він запевнив, що США не залишать Україну без підтримки. Це була хороша розмова. Вона тривала близько 50-ти хвилин", - повідомив Єрмак.

Глава ОП зазначив, що Володимир Зеленський під час розмови запросив президента США взяти участь у саміті "Кримської платформи", котра запланована напередодні святкування 30-річчя незалежності України.

Сам Володимир Зеленський натхненно коментує першу розмову з Байденом.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...