Здійснилось! Палата представників Конгресу США схвалила $61-мільярдний пакет допомоги Україні

Сенаті США та президент Байден напередодні заявляли, що за ними затримки не буде, у разі позитивного голосування палатою Представників

Найважча частина шляху подолано, спікер Майкл Джонсон стримав слово і виніс на голосування нижньої палати Конгресу США багатостраждальне питання помочі Україні у суботу, 20 квітня.

Перед вирішальним голосуванням Палата представників відхилила всі поправки до законопроєкту про допомогу Україні. Зокрема було відхилено поправки конгресвумен Вікторії Спарц, яка пропонувала вилучити із законопроєкту чотири положення, зокрема пов'язані з програмою PDA, що дає змогу Білому дому виділяти Україні зброю безпосередньо зі складів американської армії. Також було відхилено поправку конгресвумен Кет Каммак, яка пропонувала скасувати все невійськове фінансування, пов'язане з Україною, та поправку від конгресвумен Марджорі Тейлор Грін, яка пропонувала "кожну суму в доларах у цьому законі зменшити до нуля".

Законопроєкт про допомогу Україні підтримала переважна більшість конгресменів: "за" 311 конгресменів, а проти – 112.

Ухвалення законопроєкту супроводжувалось оваціями з боку конгресменів. Деякі з них почали розмахувати українськими прапорами, через що отримали зауваження від спікера Майка Джонсона, оскільки в Конгресі заборонено розгортати прапори іноземних держав.

Загальний обсяг допомоги американської допомоги для України майже 61 млрд доларів. З них біля 50 млрд – оборонні видатки. Також передбачено близько 8 млрд бюджетної підтримки.

Тепер законопроєкт буде переданий на розгляд Сенату як зміни до сенатського законопроєкту про міжнародну допомогу США, який був прийнятий ще у лютому. Це має спростити процедуру його затвердження.

У свою чергу президент США Джо Байден пообіцяв "негайно підписати" законопроєкти спікера Палати представників Майка Джонсона, коли їх схвалить Конгрес (наразі черга за Сенатом,-ПУ).

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...