Здійснили чергове диво: Медики успішно вилучили частину гранати з тіла пораненого бійця у польових умовах

Мужність зараз проявляють не лише воїни ЗСУ, але й військові медики, які часом стикаються з неочікуваними небезпеками. Так, 4 лютого хіруги в польових умовах знову провели операцію з видалення гранати ВОГ, яка не розірвалася, з тіла військовослужбовця. Про новий випадок розповіли в Командуванні Медичних сил ЗСУ, передають Патріоти України.

Бойова частина гранати пропалила великий масив шкіри пацієнта, тож хірургом було прийнято негайне рішення про оперативне втручання. Вже за декілька хвилин боєприпас успішно вилучили з тіла пораненого та передали саперам для подальшого знешкодження. Зараз бійця вже доправлено для проходження післяопераційної реабілітації. Імена мужніх хірургів військові обіцяють назвати вже по закінченні війни.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...