"Здобули важливе позитивне рішення": Кулеба розповів про успіх України в трибуналі ООН у справі захоплення кораблів ВМСУ у Керченській протоці

Трибунал ООН

Міжнародний трибунал ООН з морського права підтримав позицію України в справі про захоплення Росією українських моряків і кораблів у Керченській протоці у 2018 році. Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба у Twitter у понеділок, 27 червня, передають Патріоти України.

"Здобули важливе позитивне рішення міжнародного арбітражу щодо захоплення наших суден і моряків у 2018 році. Арбітраж відкинув основні зауваження РФ та підтримав позицію України", – написав він.

Кулеба відзначив, що Україна виборює справедливе рішення по суті справи. Міністр висловив упевненість, що Росію буде покарано за всі її злочини, скоєні як у минулому, так і в нинішній час.

Нагадаємо, в арбітражному трибуналі ООН вивчають справу про порушення РФ абсолютного імунітету українських кораблів і їхніх екіпажів у відкритих водах.

Як відомо, у листопаді 2018 року Росія захопила 24 українських моряків, а також буксир Яни Капу, катери Бердянськ і Нікополь у районі Керченської протоки. За рік Росія повернула їх Україні в рамках обміну.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...