Здоров'я дорожче: ТОП-5 продуктів, які не можна зберігати в дверцятах холодильника

Ми звикли по максимуму використовувати місткість холодильника. Багато хто ставить продукти не тільки на полиці, але і на дверцята рефрижератора. ле мало хто знає, що є речі, які ні в якому разі не там зберігати не можна.

Яйцям потрібна стабільна температура

Їх рекомендують класти на верхню полицю. Також не можна зберігати в дверцятах холодильника домашні соуси, приготовані на основі яєць (наприклад, майонез).

Шоколад - тільки при кімнатній температурі

Оптимальне місце для зберігання шоколаду - сухе, але при цьому прохолодне. Якщо покласти шоколад в холодильник, то на ньому можуть утворитися бульбашки, а це вплине на його аромат і смак.

Фрукти та овочі

Рекомендується зберігати овочі та фрукти в окремих контейнерах, які знаходяться в нижній частині камери. Вона, як правило, відокремлена від загальної частини прозорим склом і обладнана спеціальними лотками. Не рекомендується знімати цю полицю-скло, бо вона дозволяє підтримувати певну вологість в ємностях і тим самим сприяє збереженню свіжості фруктів і овочів.

Овочі зберігайте тільки в спеціальних контейнерах, розміщених на дні холодильника. Тривале зберігання овочів можливо, але при цьому їх потрібно регулярно оглядати і протирати з'явився на них конденсат.

Молоко

Молоко є практично в кожному холодильнику, але дуже багато людей припускаються однієї помилки. Пов'язана вона зі зберіганням молока.

Як правило, ми зберігаємо молоко в самому зручному і, здавалося б, саме для цього і призначеному місці - на дверцятах холодильника. Однак, таке розташування в холодильнику молоку не підходить. Річ у тому, що температура на дверцятах для молока не відповідає умовам його зберігання.

Температура в дверцятах холодильника завжди трохи вище. До того ж, через часті коливання (відкривання-закривання дверцят), молоко піддається постійним коливанням температури, що теж зменшує термін його зберігання.

Молоко можна зберегти тільки якщо поставити вглиб холодильника. Тільки там продукт буде зберігатися стільки, скільки вказано на упаковці.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...