Зе! Команда заблокувала в Facebook журналістів, що випустили розслідування про маєток Зеленського в Італії

Представники "Слідства.Інфо" помітили це під публікацією "ЗеКоманди", в якій вона спростувала і назвала фейком незадекларований маєток кандидата в президенти.

Якщо із віллою усе гаразд, то чого тоді обурюватися? Колаж: РБК.

Журналісти "Слідство.Інфо", які опублікували розслідування про віллу в Італії кандидата в президенти Володимира Зеленського, були заблоковані виборчою командою актора в Facebook. Про це "Слідство.Інфо" повідомило на своїй сторінці в соціальній мережі, передають Патріоти України.

Як повідомили журналісти, вони помітили це під публікацією "ЗеКоманди", в якій вона спростувала і назвала фейком незадекларований маєток Зеленського. "Ми хотіли відповісти на цю заяву користувачам в коментарях під постом, однак виявилося, що адміністратори Команди Зе просто заблокували нашу сторінку", - кажуть журналісти.

"На скрінах видно, що прихильники Зе відповідають на коментарі Слідства.Інфо, проте ж коментарів вже немає. Зате відповіді залишилися", - пояснюють розслідувачі.
Як пише УП, керівник Діджитал-відділу команди Зеленського Михайло Федоров заявив, що аккаунт журналістів заблокували випадково, ймовірно, через "божевільні бот-атаки" провладного контексту.
"Люди, які обробляють соціальні мережі працюють 24/7, могли просто помилитися. Ще ми налаштували фільтрацію, коли блокуються коментарі по певним словами. Можливо це сталося автоматично", - пояснив Федоров.
За його словами, команда почала видаляти і блокувати "явно маніпулятивні" коментарі від ботів. При цьому глава Діджитал-відділу повідомив, що журналісти вже були зняті з чорного списку. "Нехай відповідають звичайно ж. Якщо що, я завжди і відкритий для них, або будь-яких інших питань щодо наших Інтернет-активностей", - зазначив Федоров.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...