Зе попереджав про шахраїв: ЗМІ виявили неодноразово судимого кандидата-мажоритарника від "Слуги народу"

Віктору Куртєву висувалися звинувачення через ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, підроблення документів, укладання фіктивних договорів та незаконне заволодіння бюджетними коштами.
Віктор Куртєв. Фото: Бессарабія.UA.

В партію Зеленського "Слуга народу" по 143 округу йде неодноразово судимий Віктор Куртєв, який зараз перебуває під слідством, передають Патріоти України.

Виборці №143 округу, а до них відносяться жителі міст Ізмаїл та Рені, прилеглих до них сіл, і ще п'яти сіл Болградського району, згідно з опитуваннями, нічого не знають про цього кандидата. Як повідомляється в матеріалі, підприємства, які очолює Віктор Куртєв налічують сотні судових справ, постанов і судових рішень. Згідно з реєстрами, Куртєв є директором (підписантом) ПП "Керуюча компанія "Метрополія", ТОВ Керуюча компанія "Метрополія", ТОВ НТК "Метрополія". Кінцевим бенефіціаром цих компаній є Елені Антіміаду (керуюча компанія "Метрополія" ЛТД, Кіпр), яка проживає в Нікосії (Кіпр).

Згідно з кримінальними провадженнями в період з 2013 року по 2019 Куртєву висувалися звинувачення через ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, підроблення документів, укладання фіктивних договорів та незаконне заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Останнє кримінальне провадження було відкрито 2 квітня 2019 року слідчим відділом Печерського управління поліції Києва за ч. 1 ст. 358 КК - підробка документів шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей в фінансово-господарські документи підприємства з придбання ТМЦ. Як йдеться в діловодстві, мала місце підробка податкових декларацій та податкових накладних ТОВ НТК "Метрополія", в якому директором є Куртєв Віктор Владиславович.

Судові засідання і слідчі дії по Віктору Куртєву і його компаніям тривають, в реєстрах можна виявити різні судові рішення в рамках кримінальних проваджень про дозволи на обшуки в цих "Метрополь". 30 травня Печерський районний суд міста Києва у справі № 757/27 833/19-к задовольнив клопотання про тимчасове доступі до речей і документів, які знаходяться у володінні посадових осіб ТОВ "НТК "Метрополія", а місяцем раніше - документам, які містять банківську таємницю про відкриття, функціонування та руху коштів по банківських рахунках, відкритих ТОВ "НТК "Метрополія".

Джерело: Gazeta.ua

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...