Зе-владу в ситуації з Медведчуком цікавить не його підривна діяльність, - Роман Безсмертний (відео)

Дипломат звернув увагу на деякі нюанси, які залишилися непомітними для багатьох пересічних громадян.

Конфлікт команди Володимира Зеленського з групою Віктора Медведчука більше нагадує переділ власності. Таку думку український політик, дипломат і державний діяч висловив в ефірі щотижневої програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, передають Патріоти України.

"Перше. Це переділ власності, це переділ фінансових потоків, це переділ на енергоринку. Чому? Бо те, про що ми говоримо, це понад 5 млн тонн світлих нафтопродуктів, а точніше дизельного палива, щороку. Україна споживає 7,6-7,8 млн тонн, а це більше 5 мле тонн. Треба розуміти, що це $2 млрд. Це перший момент, на який треба звернути увагу", - пояснив Безсмертний.

"І другий момент - звідки це. Таких джерела два, точніше воно одне. Якщо ми говоримо про два, то це Білорусь, Мозир, і Росія, яка йде через Мозир теж", - додав політик.

Таким чином, як наголосив Роман Безсмертний, Зеленський міг би скористатися нагодою з повернутим до державної власності трубопроводом Медведчука і притиснути як його бізнесову та медійну імперію всередині України, так і "поставити на місце" і режим Лукашенка, і режим Путіна. "Тільки в цьому випадку треба зробити відповідні кроки на європейському ринку", - додав Безсмертний.

Одначе, як він вважає, команда чинного українського президента поки що вирішила вчинити інакше. "Але, дивіться. Уряд наш мовчить, ніяких діалогів (з Європою - ред.) не ведеться щоб компенсувати ці об'єми. Але ще показовіше мовчить Мінськ і мовчить Москва. Це означає, що ці потоки попадуть комусь іншому. Тоді питання: так за що ж лайка почата? Задля того щоб притягнути до відповідальності осіб, які є ворогами України, чи осіб, які служать ворогам України? Чи за те, щоб переділити потоки? Очевидно, що нинішній сценарій говорить просто про перерозподіл ринку", - звернув увагу Роман Безсмертний.

"Додайте до цього початий і потім заборонений імпорт електроенергії з Білорусі й початий імпорт електроенергії з Росії. Все стає на свої місця. Стає зрозумілим, що команда Зеленського починає боротися за підряд на виконання завдання Кремля в Україні", - підсумував гість студії.

Джерело: Еспресо.ТV

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...