Зе-команда повертає з небуття лихі 90-ті: Член Ради Нацбанку Шапран заявив Рожковій та Сологубу, щоб ті дякували, що їх не перестріли у під'їзді і не розстріляли, як Вадима Гетьмана

Опоненти розцінюють такі заяви ,як приховані погрози і введення у ділове спілкування лексики гопників

Віталій Шапран, коментуючи догани Рожковій та Сологубу, наголосив, що їм ще повзло, і згадав про вбивство Гетьмана

Член Ради Нацбанку України Віталій Шапран болісно відреагував на критику щодо перевищення повноважень Ради Нацбанку в справі оголошення доган першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику Дмитру Сологубу за непогоджене з головою Нацбанку інтерв'ю ЗМІ, зазначають Патріоти України.

Шапран відзначив, що жоден закон в Україні не забороняє Раді НБУ висловити довіру або недовіру членам правління. Оскільки питання про звільнення Рожкової та Сологуба не піднімалося. Автор акцентує увагу на м'якості покарання, котре мало «суто виховний характер», при цьому наголошує, що можна було поступити значно жорсткіше. Про це гуманіст з команди президента Зеленського написав в Facebook.

«Додатково можу поділитись своїми цікавими спостереженнями. Якщо б на рішення Ради НБУ хоча б на 10% впливав хтось з олігархів, то просто вже звільнили б всіх старих членів правління та набрали нових. А так я в захваті від значного прогресу, який зараз спостерігається у системі корпоративного управління НБУ і в Україні в цілому. У лихих 90-их роках декого з членів правління просто перестріли б у під'їзді власного будинку (згадайте історію пана Гетьмана (в квітні 1998 року ексголова НБУ Вадим Гетьман був застрелений в під'їзді будинку в Києві, де він проживав. — ред.). За часів Віктора Андрійовича (а потім і Федоровича) їх би просто звільнили в кращих рейдерських традиціях, а потім би вони роками поновлювались через суди (згадайте історію Приходька). А в наші часи з ними поводять себе більш толерантно та педагогічно, сподіваючись на кращі зміни. Так, сподіваюсь, років за 10−15 ми до живемо і до кращих європейських стандартів, коли при зміні команди „незгодні“ йдуть у відставку, а не залишаються займатись саботажем та іншими неприємними речами зсередини», — заявив член Ради НБУ.

Рожкова у відповідь порадила Шапрану бути обережнішим у висловлювах.

«Зважаючи на велику кількість погроз, які я регулярно отримую особисто, ваші слова можуть бути (звичайно, у майбутньому) протрактовані неоднозначно», — написала вона.

«Будьте обережним у висловах. Життя… воно таке…» — додала Рожкова.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...