Зеки вже закінчилися? "Група Вагнера" почала вербувати найманців у російських школах

Пригожинська "Група Вагнера" заявила про відкриття своїх вербувальних центрів у Росії. Як з'ясувало видання "Тайга.Інфо", як мінімум частина цих пунктів вербування розташована в школах, передають Патріоти України.

За словами власника угруповання Євгена Пригожина, центри вербування з'явилися в 42 російських містах. Журналісти перевірили кілька адрес в різних містах Сибіру і з'ясували, що майже всі вони знаходяться в приміщеннях шкіл і спортивних клубів, куди ходять діти.

Наприклад, в Омську пункт вербування "ПВК Вагнера" відкрився при "православному спортивно-патріотичному клубі "Десантник", який розташований в будівлі місцевої гімназії № 147.

У Барнаулі найманців вербують на території однієї з філій спортивної школи олімпійського резерву № 3, а в Іркутську — в спортивному клубі "Профі" при Державному училищі олімпійського резерву Іркутська.

У Красноярську бойовиків для "Групи Вагнера" вербують при "Сибірському центрі російського бойового мистецтва", де рукопашному бою навчають дітей від чотирьох років.

У Читі Пригожин вербує найманців у клубі "Островський", де також займаються діти.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...