"Зелена рулетка": У Міноборони, всупереч США та Великій Британії, вчергове спростували інформацію про підготовку Росії до вторгнення в Україну

Інформація про стягування Росією з до кордону Україною запасів крові та медичних матеріалів, які використовуються для надання допомоги пораненим – це черговий елемент інформаційно-психологічної війни. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, зазначають Патріоти України.

Вона спростувала повідомлення про те, що Росія завершує підготовку до вторгнення в Україну і стягує до кордонів шпиталі і медичні засоби для допомоги пораненим.

“Зараз інтернетом шириться інформація з посиланням на анонімні джерела про те, що Росія нібито спрямувала запаси крові та інші медичні матеріали для поранених до українського кордону. Ця інформація не відповідає дійсності. Такі “новини” є елементом інформаційно-психологічної війни”, — йдеться в дописі.

За її словами, мета такої інформації — поширити паніку і страх в українському суспільстві.

Водночас у Центрі оперативного інформування заявили, що моніторинг та аналіз поточної ситуації, що складається довкола українських кордонів, не фіксує активності такого роду.

“Про це свідчить і обмін інформацією спецслужб з іноземними партнерами. Такі інформаційні “інтервенції” є елементом інформаційно-психологічної війни, мета якої спровокувати страх і паніку в нашому суспільстві”, – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, що в газеті Wall Street Journal повідомили, що Росія відправила медичні підрозділи до кордону з Україною, що може свідчити про останнє приготування до вторгнення. Проти минулих періодів нарощування сил це найвищий рівень готовності РФ.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що зараз біля кордону з Україною перебувають прилизано 130 тисяч російських військових.

Водночас президент України Володимир Зеленский не разум, чому світові лідери останніми місяцями обговорюють ризики нового військового нападу Російської Федерації на Україну.

Натомість країни НАТО переводять сили в стан готовності і направляють додаткові кораблі та винищувачі до країн у Східній Європі.

Таким чином Північноатлантична організація планує посилити оборону союзників, оскільки Росія продовжує нарощувати свою військову присутність в Україні й навколо неї.

Раніше в американській газеті The New York Times опублікували нову карту розташування російських військ поблизу кордону з Україною. Натепер близько 100 тисяч ворожих військових оточують нашу країну з трьох боків.

З огляду на це голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз готовий до переговорів з Москвою, однак у разі військового вторгнення Російської Федерації в Україну, на Кремль очікують жорсткі санкції.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...