"Зелена зачистка" Рябошапки: Близько 200 працівників ГПУ, у т.ч. Горбатюка та Донського, буде звільнено, бо не стали писати незаконні заяви на переатестацію, - журналіст

Керівництво ГПУ переконує співробітників поодитись, щоб їх долю вирішуватимуть анонімки. Україні загрожують астрономічні виплати за рішенням ЄСПЛ. Однак за часом це може статись після чергової зміни влади на Печерську

Щоб пройти переатестацію, прокурори мають написати заяву, що суперечить духу закону. Близько 200 співробітників ГПУ з 1300 відмовилися це робити і будуть звільнені. Про це пише на своїй сторінці в Facebook журналістка Ірина Ромалійська, , зазначають Патріоти України.

"Новий генпрокурор Руслан Рябошапка затіяв нову реформу. Якщо спрощувати, то її суть така: перейменувати органи прокуратури (наприклад, Генеральну прокуратуру в Офіс генерального прокурора), і на підставі цього ввести атестацію для всіх співробітників", - пояснює журналістка.

При цьому до переатестації допускають тільки тих, хто підпише заяву спеціального зразка. У ній прокурор має погодитися на те, що кадрова комісія може брати до уваги інформацію, отриману анонімно від фізичних та юридичних осіб.

"Тобто! Уявіть, що ви прокурор. Будь-яка людина може написати на вас анонімку, яку НЕ ПОТРІБНО ДОДАТКОВО ОФІЦІЙНО ПІДТВЕРДЖУВАТИ. І все. Ви більше - не прокурор", - пише Ромалійська.

За даними журналістки, близько 200 прокурорів вирішили не підписувати такі заяви. Вони написали інші документи про те, що згодні пройти атестацію і перевірку на добропорядність, які відповідають закону.

"Що в підсумку? У підсумку до атестації не допустили. За моїми даними, йдеться про більш ніж 200 прокурорів з ГПУ (всього їх близько 1300). Деяких із недопущених вже звільнили", - стверджує журналістка.

Ромалійська передбачає, що через це прокуратура позбудеться зокрема тямущих, порядних і принципових співробітників.

"Більш того - потім ці прокурори швидше за все підуть до національних судів і в ЄСПЛ. Відновляться на посаді і отримають величезні компенсації з бюджету", - підсумувала журналістка.


Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...