"Зелені" амбіції: Нардепку від "Слуги Народу" Мезенцеву висунули на посаду президента ПАРЄ

Депутатку від "Слуги Народу" та очільницю української делегації Марію Мезенцеву висунули на посаду президента Парламентської асамблеї Ради Європи. Голосування відбудеться 24 січня. Про це повідомляє Постійна делегація Верховної Ради у Парламентській асамблеї Ради Європи, зазначають Патріоти України.

24 січня 2022 року в Страсбурзі розпочнеться Перша частина сесії ПАРЄ. Тоді й мають обрати нового президента органу.

Якщо кандидат на посаду лише один, то його оголошують президентом без голосування. Якщо ж кандидатів двоє і більше — відбувається таємне голосування.

Перемагає той кандидат, який під час першого голосування отримав абсолютну більшість голосів, а під час другого — відносну більшість. Якщо ж кількість голосів однакова, то голосування відбувається до тих пір, поки один кандидат не отримає відносну більшість.

А от стати кандидатом на посаду президента ПАРЄ можуть лише ті члени, яких висунуть на посаду більше ніж 10 членів ПАРЄ. В українській делегації зазначають, що Мезенцеву висунув 31 член Асамблеї. Відповідний лист надіслали генсеку ПАРЄ.

Наразі президентом ПАРЄ з 2020 року є представник Бельгії Рік Дамс. Президент обирається на посаду до відкриття наступної сесії ПАРЄ.

Представник України жодного разу з 1995 року не очолював орган. Водночас правознавець Олександр Мережко з 2020 року є одним із 20 віцепрезидентів.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...