"Зелені мрії", що все навкруги стане "зеленим": Зеленський висловився про наступника Меркель

Володимир Зеленський і лідер німецьких «зелених» Роберт Габек. Фото: Пресслужба ОП.Президент України Володимир Зеленський заявив, що на парламентських виборах у ФРН, які пройдуть у вересні, Україна буде «вболівати за того лідера Німеччини, якого вибере народ». Про це Зеленський сказав в інтерв'ю НВ, Washington Post, Liberation, Нової Газеті і Funke Media, коментуючи запитання німецького журналіста про свою нещодавню зустріч у Києві з Робертом Габеком, співголовою Партії зелених ФРН, який підтримав прагнення України отримати німецьке озброєння та техніку для захисту від агресії РФ, повідомляють Патріоти України.

«Чи не вважаєте ви, що якби наступником [Ангели] Меркель став би канцлер-„зелений“, то він би став вам великим другом?» — запитав Зеленського представник німецького видавничого дому Funke Media.

«Зелений» канцлер — звучить у принципі символічно, — пожартував президент України, відповідаючи на запитання. — Ми будемо вболівати за того лідера Німеччини, демократичної Німеччини, сучасної Німеччини, якого обере народ Німеччини".

Він також назвав Габека «дуже класною, дуже відкритою людиною» і заявив, що лідер німецьких «зелених» сподобався йому «На рівні особистості». Окремо Володимир Зеленський прокоментував запитання про надання Україні німецького озброєння, назвавши це «питанням про справедливість».

«Коли якась компанія, приміром, Siemens тощо, якась така компанія, дуже поважна, має бодай би німецьке коріння або капітал багатьох країн, не важливо, — якщо вона щось отримує, має якісь контракти з Російською Федерацією, а потім частина цього контракту потрапляє до Криму, ми ж усі бачили такі моменти; то чому Україна не повинна бути також у цьому, скажімо так, у цій черзі не повинна точно бути останньою. Якщо в питаннях анексії Криму та окупації нашої території Німеччина нас підтримує. Тому ми за справедливість», — пояснив Зеленський.

Він додав, що через блокування Росією Чорноморсько-Азовського регіону України хотіла б отримати від Німеччини підтримку «саме в технічному обладнанні українського флоту (військові катери тощо)». «Тобто, мені здається, що це було би справедливо. Тому я розумію, що „зелені“ нас підтримували в цьому напрямку, й ми їм вдячні», — сказав президент України.

«А чому діюча, правляча партія не підтримує Україну в цій темі? Ми про це вже говорили: усі думають, як це зараз кажуть, економічний націоналізм, — усі люди дуже люблять так говорити, коли немовби всі захищають свого підприємця, захищають свою економіку», — переконаний Володимир Зеленський.


Поблизу Вовчанська окупант впритул застрелив місцевого жителя

вівторок, 14 травень 2024, 19:15

Російський окупант у вівторок, 14 травня, в районі Вовчанська Харківської області застрелив місцевого 46-річного жителя. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури у Facebook, передають Патріоти України. За даними слідства, у селі Ст...

Приїхали допомогти з евакуацією цивільних: У Вовчанську окупанти розстріляли українських волонтерів

вівторок, 14 травень 2024, 18:46

У прикордонному Вовчанську Харківської області 10 травня зникли двоє волонтерів, за даними поліції, їх розстріляли окупанти і один із них міг загинути, повідомляє "Суспільне Харків" . Пряма мова начальника Вовчанської міської адміністрації Тамаза Гамб...