"Зелені репресії": Гримчак подав позов проти України в ЄСПЛ

Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Юрія Гримчака і його помічника затримали за нібито вимагання $1,1 млн хабаря за "сприяння у вирішенні питань".

Юрій Гримчак. Фото: Громадське радіо.

Європейський суд з прав людини відкрив справу проти України за позовом колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака. Про це адвокат Гримчака Дмитро Мельник повідомив у Фейсбуці, інформують Патріоти України.

"ЄСПЛ відкрив справу Grymchak v. Ukraine. Вона стосується порушень п. 1 і п. 2 ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основних свобод", - написав Мельник.

Ст. 5 Конвенції захищає право на свободу та особисту недоторканність. Її п. 1 говорить, що ніхто не може бути позбавлений волі інакше як в порядку, встановленому законом. П. 2 передбачає, що кожному заарештованому повинні негайно пояснити причини його арешту і будь-яке обвинувачення, яке висувається.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...