Зеленська раптом стала на захист російської мови в Україні і порівняла Росію з ґвалтівником

Дружина президента України Олена Зеленська стала на захист російської мови в Україні. Вона наголосила, що російськомовним захисникам незалежної країни ніхто не має права диктувати, якою мовою висловлювати свою любов до батьківщини. До того ж, на думку першої леді, Росії байдуже, що вона руйнує міста з російськомовним населенням, як ґвалтівнику немає різниці, якою мовою кричить жертва, передають Патріоти України.

Однак дружина Володимира Зеленського додала, що багато українців відмовилися від російської мови на користь української за власним бажанням. Такий коментар пролунав в інтерв'ю журналістам WELT

Олена Зеленьска запевнила, що повномасштабна війна зробила російську мову менш популярною в Україні, попри цинічні заяви Кремля про "захист російськомовного населення".

"Водночас чоловіки та жінки, які завжди розмовляли і продовжують розмовляти російською, борються за Україну на передовій. І ніхто не має права диктувати їм, якою мовою висловлювати свою любов до батьківщини", – пояснила перша леді.

На думку Олени Зеленської, міркувати, що російськомовні українці винні в нападі на державу – така ж нісенітниці, як вважати жертву ґвалтівника винною в насиллі через мініспідницю. З її слів, винен завжди нападник.

"Я вважаю, що коли злочинець хоче напасти, йому, зрештою, все одно, якою мовою говорить жертва. Це доводить, зокрема, приклад поганого поводження з Маріуполем. Це схоже на невдале твердження, що зґвалтування відбувається через мініспідниці. Моторошна спроба виправдання – зґвалтування відбуваються через ґвалтівників", – сказала дружина гаранта.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...