"Зеленському доведеться поділитися владою": Експерт дав політичний прогноз на 2022-й рік

В Україні 2022-го року можливі дострокові парламентські вибори та відставка Кабміну, а президент Володимир Зеленський може поділитися владою з партнерами нової коаліції. Такий прогноз озвучив в ефірі програми "Сьогодні. День. Вихідний" на телеканалі "Україна 24" футуролог Олексій Толкачов, передають Патріоти України.

"Якщо говорити про 2022-й, то тут банальна аналітика та екстраполяція тих тенденцій, які зараз відбуваються. Про що можемо говорити? Що Зеленському, на жаль, незважаючи на дуже велику кількість правильних справ, правильних політик, достатню кількість досягнень, він не може донести ці досягнення до людей. Люди не відчувають перемог минулого року, а це означає, що на тлі навіть стабілізації ВВП, зростання бюджету, зростання видатків на медицину, багато опонентів Зеленського зможуть далі розгойдувати інформаційну хвилю, що "Україна рухається не у тому напрямку, жебрацтво, катастрофа, хаос в Україні". І все це з високою ймовірністю може призвести до політичної дестабілізації та дострокових парламентських виборів. Багато політичних сил почали готуватися до планових виборів. Але, незважаючи на це, вони будуть готові взяти участь і у дострокових виборах, складно виключити такий сценарій", - розповів Толкачов.

Експерт не виключив, що "для того, щоб погасити негатив, ймовірною буде відставка уряду". "Це буде зумовлено кількома факторами. Ймовірно, "слугам народу", Зеленському в парламенті доведеться залучити інші парламентські групи для того, щоб утримувати коаліцію, яку зараз підточуватимуть фінансово-промислові групи з усіх боків. Розширивши коаліцію, Зеленському доведеться поділитися виконавчою владою в уряді", - сказав він.

Футуролог зазначив, що переформатування уряду та дострокові парламентські вибори є факторами дестабілізації, які можуть негативно позначитися на економіці України – "зупинити економічну стабілізацію або навіть економічне зростання". "Чи дійде до президентських виборів наступного року? Але те, що відбуватиметься зараз в Україні, саме в плані політичної дестабілізації, мене досить сильно непокоїть", - наголосив Толкачов.
Також експерт спрогнозував, що кримінальне переслідування п'ятого президента України Петра Порошенка "може спричинити досить потужний політичний і соціальний вибух в Україні".

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...