Зеленському готують перший із початку повномасштабної війни візит до Німеччини: Bild назвав дату

Президент України Володимир Зеленський може готувати візит до Німеччини - перший від початку повномасштабної війни, розв'язаної Росією. ЗМІ вважають, що український лідер нібито може відвідати ФРН для вручення йому премії Карла Великого, передають Патріоти України.

Її президенту та всьому українському народу присудили ще 16 грудня 2022-го. Церемонія нагородження має відбутися в Аахені 13-14 травня поточного року, пише Bild.

Видання з посиланням на джерела в німецькому уряді повідомило про можливість того, що Зеленський прибуде на вручення премії особисто.

Участь у церемонії також має взяти канцлер ФРН Олаф Шольц. Він нібито готує мову про Україну та її лідера.

Водночас журналісти зазначили: глава української держави зможе вирушити в поїздку за кордон лише у разі, якщо дозволятиме військова ситуація. У Bild нагадали про перспективу того, що Сили оборони можуть піти в контрнаступ. Тому не виключено, що Зеленський виступить на церемонії нагородження онлайн через відеоконференцію.

Нагадаємо, що щорічна Міжнародна премія імені Карла Великого присуджується за внесок у розвиток Європи та європейську інтеграцію. Комітет, оголошуючи переможця, зазначив, що українці борються не лише за свою країну, а й за Європу. "Премія Карла Великого має стати великим символом дружби між Німеччиною та Україною", – написали в Bild.

Атаки на Україну посиляться? Китай будує у РФ завод із виробництва дронів

субота, 4 травень 2024, 11:49

У Краснодарі планують випускати безпілотники JT40, які здатні нести 60 кг корисного навантаження і вести спостереження за об'єктами, передають Патріоти України. Як пише видання CNews, компанія Jitian lntelligent Equipment (Китай) має намір побудувати ...

Велика небезпека: У ЗСУ пояснили, чому РФ обрала тактику ударів балістичними ракетами

субота, 4 травень 2024, 11:38

Росіяни обрали тактику балістичних атак по Україні з Криму. У ЗСУ розповіли, якими особливостями балістичного озброєння пояснюється тактика окупантів. Про це заявив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плет...