"Зеленському краще зробити публічне зізнання": Нардеп Ар'єв навів нові документи у справі "вагнерівців"

Володимир Ар'єв. Фото: соцмережі.

У зв'язку з розвитком історії з «вагнерівцями» в Офісі президента спостерігається «формена істерика». Про це на своїй сторінці в Facebook написав нардеп «Європейської солідарності» Володимир Ар'єв, передають Патріоти України.

За його словами, здійснюються суперечливі дії: заперечення підготовки спецоперації з одночасною вимогою до СБУ порушити кримінальну справу за розголошення державної таємниці. Після цього справу було передано «ручному ДБР».
За відомостями Ар'єва, на допити викликали його, нардепа Олексія Гончаренка та головного редактора видання «Цензор. НЕТ» Юрія Бутусова. Ар'єв упевнений, що спроби переслідування за викриття зриву спецоперації не мають ніяких правових підстав.
Як докази парламентарій публікує протокол зняття інформації з електронних інформаційних систем від 24 липня за підписом співробітника 5 управління СБУ, яке визначило записи розмов з «вагнерівцями» як таємні. Але в той же день глава 5 управління за клопотанням заступника генпрокурора Мамедова розсекречує матеріали. Цьому передувало (13 липня) підписання тим же начальником документа, в якому анкетні дані російських окупантів теж значаться як і секретні.
Той факт, що оприлюднені номери носіїв і опубліковані прізвища, бесіди та особисті дані «вагнерівців» ідентичні підтверджує протокол огляду, підписаний слідчим 2 відділу 1 слідчого управління ГСУ СБУ. «Вся справа про «оприлюднення таємних матеріалів» розсипалася прямо тут, а верхівка президентського офісу на чолі з найбільшим міцно сіла в калюжу», - написав він.

Ар'єв додав, що ця обставина не означає, що ДБР «просто візьме і відступить», але, вважає нардеп, «їх господарям вже ніщо не допоможе перевести стрілки». «У Зеленського не залишилося маневрів. Він точно в курсі, хто зірвав спецоперацію і злив її ворогам. Йому треба або негайно визнати злив публічним щирим зізнанням, або далі робити істеричні і дурні кроки і заплутуватися далі», - додав він.

Ар'єв резюмував, що йому байдужа доля особисто президента, але з фактом завдання шкоди державі, підкреслив нардеп, миритися не можна.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...