"Зеленському не вдасться вічно брехати... Люди бачать, хто ефективний, а хто ні": Кличко рішуче підтримав Залужного, відкинувши публічну стриманість до чинного президента

Київський міський голова Віталій Кличко вважає, що головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний був справедливим у своєму відвертому аналізі ситуації на фронті, тож критика на його адресу з боку слуг Зеленського незаслужена. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в інтерв’ю 20 Minuten.

"Він сказав правду. Іноді люди не хочуть чути правду. Але зрештою він несе відповідальність. Він пояснив і обґрунтував, яке становище сьогодні. Зрозуміло, ми можемо ейфорично брехати своєму народу та нашим партнерам. Але вічно робити це не вийде. Деякі наші політики розкритикували Залужного за ці чіткі слова – несправедливо. Я на його боці", – заявив Кличко.

Мер Києва зауважив, що не здивований падінням популярності президента Володимира Зеленського.

"Люди бачать, хто ефективний, а хто ні. Були і є численні очікування. Зеленський заплатить за помилки, які він зробив", – сказав Кличко.

На уточнювальне запитання, про які саме помилки йдеться, посадовець зазначив: "Люди задаються питаннями, чому ми не були краще підготовлені до цієї війни. Чому Зеленський до останнього заперечував, що до неї дійде. Або чому виявилося можливим, що росіяни так швидко дійшли до Києва".

Водночас міський голова Києва підкреслив, що допоки триває війна Росії проти України, президент має важливу функцію і його потрібно підтримувати, але "наприкінці війни кожен політик відповість за свої успіхи та провали".

Крім того, Кличко запевнив, що не вважає правильним говорити про власні президентські амбіції в той час, коли Україна бореться за існування.

Щодо корупції в Україні, то мер зазначив, що для боротьби з нею потрібні "європейські закони та європейський рівень життя". На його думку, відновлення України має передбачати не лише відбудову зруйнованих будинків і мостів, а й реформи судової системи, адміністрації та політики.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...