Зеленському та Пояркову для роздумів: Російський суд заарештував двох хлопців за звинуваченням у тероризмі за промовисте графіті з Путіним

Суд в Санкт-Петербурзі заарештував двох уродженців Киргизстану, які наносили на міські будівлі зображення президента РФ Володимира Путіна в супроводі напису "Побачиш - убий". Їх звинувачують у закликах до тероризму, повідомляють Патріоти України з посиланням на місцеве видання Фонтанка.

У Петербурзі були затримані два уродженця Киргизстану: 22-річні Ісломбек Парпієв і Мухаммадазіз Ішматов. Їх звинувачують в тому, що вони через трафарет близько 40 разів нанесли на міські будівлі в Петроградському і Центральному районах зображення президента РФ Володимира Путіна в супроводі напису "Побачиш - убий".

Слідчі розцінили це як заклики до тероризму. Суд заарештував хлопців на два місяці. Крім тероризму їх звинувачують також у вандалізмі.

Слідство стверджує, що графіті почали з'являтися 27 січня, і в цей же день в службу "02" зателефонували мінімум чотири петербуржця, які повідомили, що на фасадах будинків з'явилися погрози на адресу Путіна.

Заарештовані розповіли, що графіті вони наносили на замовлення невідомого через telegram, який запропонував їм за цю роботу 5000 рублів.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...