"Зеленський - не та людина, яка зможе його захистити": Портников назвав фантастичний сценарій "порятунку" Коломойського (відео)

Доля бізнесмена Ігоря Коломойського, щодо якого Сполучені Штати Америки ввели санкції, може знаходитися в руках колишнього президента України Петра Порошенка, оскільки він є людиною, яка зможе гарантувати президенту США невтручання Коломойського в політичне життя України. Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" розповів публіцист, письменник і журналіст Віталій Портников, повідомляють Патріоти України.

"Президент Зеленський, по суті, не має вибору стосовно санкцій проти бізнесмена Ігоря Коломойського - це мають бути розслідування, оголошення підозр, судові процеси проти Коломойського в Україні. Адже видати Коломойського США неконституційно, значить, судити його потрібно в Україні. Зеленський був би щасливий, якби Коломойський кудись подівся, але на земній кулі такого місця немає, куди той міг би поїхати. Навіть Ізраїль екстрадує Коломойського на вимогу США", - заявив Портников.

За словами журналіста, адміністрація Байдена буде дотискати Зеленського і українсько-американські відносини будуть погіршуватися. "Якщо ж Зеленський буде робити різкі кроки, які будуть загрожувати Коломойському, той буде відповідати. Це відкриє війну або означатиме більш швидкий крах режиму, бо Коломойський у своїй готовності боротися буде домовлятися з тими, кого вважає ворогами", - пояснив Портников.

Він припустив, що Коломойський, щоб вижити, буде шукати людей, які зможуть вирішити його проблеми в США і домовитися з Байденом. "Є тільки одна людина, яка може врятувати Коломойського - це Петро Порошенко. Це не буде союз, але ідея дуже проста: позачергові парламентські вибори і перемога "Європейської солідарності". В цю перемогу Коломойський має вкластися так, які він вкладався в перемогу "Слуги народу", щоб Порошенко став принаймні прем'єр-міністром або головою ВРУ. З цієї посади він міг би дати Байдену гарантії, що Коломойський не буде втручатися в політичне життя України, і що Зеленський швидко піде з посади, бо дочасні президентські вибори будуть наступним необхідним кроком, щоб заспокоїти американців. Тому питання повернення Порошенка до влади - це питання виживання Коломойського, навіть фізичного. Зеленський - не та людина, яка зможе його захистити", - резюмував Портников.

Джерело: Апостроф

Перевзувся? "Ми не можемо грати в політику": Джонсон назвав надання допомоги Україні критично важливим

четвер, 18 квітень 2024, 15:24

Спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон назвав ухвалення пакета військової допомоги Україні критично важливим. За його словами, політичні ігри в цьому питанні є неприпустимими, передають Патріоти України. . Відповідну заяву Джонсон...

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...