Зеленський - він теж "Хунта": Помічник Путіна звинуватив Україну в зриві розведення військ на Донбасі

Юрій Ушаков заявив, нібито обстріли українських захисників російськими військовими та найманцями - це "надуманий привід".

Юрій Ушаков. Фото: ТАСС.

Помічник президента Росії Юрій Ушаков заявив, що Україна 9 жовтня "за надуманим приводом" обстрілів зірвала розведення сил на Донбасі в районі населених пунктів Золоте і Петровське. Про це повідомило російське видання ТАСС, передають Патріоти України.

"Не досягнута поки ще одна домовленість, яка була погоджена на попередніх нормандських самітах в Парижі і Берліні в 2015 і 2016 роках - про розведення сил в населених пунктах Золоте і Петровське. Українська сторона вчора під надуманим приводом порушення режиму припинення вогню не стала приступати до практичної частини розведення", - заявив помічник президента РФ.

За словами Ушакова, після розведення "можна буде більш конкретно говорити про терміни проведення саміту в нормандському форматі". "Перед цим (самітом) потрібно узгодити підсумки можливих рішень, які будуть прийняті на вищому рівні. Без ретельної підготовки, ми вважаємо, що такий саміт не приніс би необхідних результатів, а навпаки, дав би якийсь неправильний сигнал. Саміт заради саміту не потрібен, необхідні конкретні результати по реалізації Мінських угод. Ми до цього готові", - сказав він.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...