"Зеленський - ворог українського народу! Руки геть від Білорусі!": У Мінську влада зігнала людей на пікети посольств України і США (фото, відео)

Під посольством України в Мінську 23 березня пройшов зігнаний владою Білорусі мітинг нібито через спалення 48 осіб в Одесі в 2014 році. Про це в Telegram написав політтехнолог Тарас Березовець, передають Патріоти України.

Разом із тим місцеві канали повідомляють, що низка білорусів у цей же час пікетувала й американське диппредставництво. "Ті, хто прийшов під офіційними прапорами, скандували: "Зеленський ворог українського народу!", "Руки геть від Білорусі!", "Де вбивці Одеси?", "Майдан не пройде!" тощо", – написав він.

У білоруському Telegram-каналі "Жовті сливи" розповіли про вимоги мітингувальників в Мінську. За їхніми словами, "жоден злочинець не був покараний за події 2 травня 2014 року в Одесі". Водночас люди порівнювали ті події зі спаленням білоруського села Хатинь у 1943 році.

"Одеса – Хатинь ХХI століття", "Фашизм не пройде!", "Україна – колонія США", "Зеленський – маріонетка США" – з такими плакатами люди вийшли під українське посольство", – йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що до пікетувальників вийшов український посол Ігор Кизим і, за даними джерела, "сказав, що в 2014 році в Одесі постраждали "колоради і ватники".

Примітно, що в цей же час мітинг відбувся і біля посольства США в Мінську – люди прийшли висловити свій протест "проти втручання у внутрішні справи Білорусі".

"Білоруси також обурені позицією США щодо підтримки "фашистського реваншу". Американська та українська делегації – єдині, хто голосує в ООН проти резолюції про неприпустимість героїзації нацизму", – заявляється в пості згаданого білоруського Telegram-каналу.

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...

Окупанти увійшли в одне із сіл біля Авдіївки, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:27

Російські окупанти увійшли в село Архангельське в районі Авдіївки, інформують Патріоти України. Як пише BILD, днями російські окупанти здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 кілометри углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине, і відт...