Зеленський боїться назвати Росію ворогом і наближає справжню громадянську війну в Україні, - військовий експерт

Заради "нормандських перемовин" президент Володимир Зеленський наблизив Україну до громадянської війни, підтримуючи "формулу Штайнмаєра", він визнав, що альтернативи Мінським домовленностям немає, каже в коментарі Gazeta.ua військовий експерт Олег Жданов, зазначають Патріоти України.

"За 5 років всі вже прочитали ці домовленості та розуміють, що надання особливого статусу ОРДЛО призведе до федералізації нашої країни", - каже він.

Експерт вважає, що завдяки запровадженню "формули Штайнмаєра" Росія матиме можливість контролювати Україну.

"Радикалізація суспільства зростатиме, бо є люди, що воювали чи втратили на війні рідних, а є частина, яка хоче повернути добросусідські відносини з РФ", - говорить Жданов.

Україна має визнати Росію як другу сторону конфлікту.

"У Зеленського є погана риса – він боїться назвати Росію ворогом і заявити, що на Донбасі є російські війська. Він каже "військові" і не може уточнити, чиї вони, звідки прийшли до нас. Навіть в ООН він сказав, що ми потерпаємо від російської агресії, а не "від російської військової агресії". Сьогодні ми повинні визначити місце РФ за столом перемовин: чи вона держава, що пропонує мирні ініціативи врегулювання війни на Донбасі, як прописано в меморандумі ОБСЄ та Мінських домовленостях, чи вона держава-агресор, як прописано у нашому законодавстві. На міжнародній арені всі вважають, що у нас громадянська війна, бо РФ заявляє, що "їхтамнєт", а ми навіть позов проти РФ подали за підтримку фінансування бойовиків", - додає він.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....