Зеленський дав добро? Апеляційний суд зобов'язав "ПриватБанк" сплатити партнерам Коломойського 7 000 000 000. "Скринька Пандори" відкрита

Отже весь прибуток Приватбанку замість катастрофічного держбюджету-2020 піде в "сім'ю". Віднині всі партнери дніпровського олігарха, його афілійовані підприємства зможуть відсудити в націоналізованого банку заморожені кошти колишніх власників

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського суду Києва, яке зобов'язує державний "Приватбанк" виплатити понад $250 млн офшорним компаніям, що належать родині Суркісів, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Ліга.нет".

Зазначається, що Київський апеляційний суд залишив чинною постанову судді Печерського районного суду Підпалого щодо фактичного стягнення з державного "Приватбанку" майже 7 млрд грн на користь офшорних компаній, пов'язаних із сім'єю Суркісів.

Апеляційна скарга була подана державним виконавцем Мін'юсту, а також "Приватбанком".

Згідно з роз'ясненням суду, банк має виконати умови депозитних договорів, укладених з компаніями Camerin Investments, Sunnex Investments, Tamplemon Investments, Berlini Commercial, Lumil Investments, Sofinam Investments. Йдеться про виплату суми вкладів і відсотків - загалом майже 7 млрд грн.

Депозити сім'ї Суркісів були відкриті в кіпрській "дочці" "Приватбанку". Виплатити їх власникам суд наказав ще в 2017 році, проте тоді це рішення не змогли втілити в життя, оскільки під час націоналізації "Приватбанку" НБУ визнав сім'ю Суркісів пов'язаними з "Приватбанком" особами, а їхні багатомільярдні депозити в банку обміняв на акції "Приватбанку". Згодом усі акції держава купила за 1 гривню під час націоналізації за процедурою bail-in.

Процедуру bail-in за депозитами Суркісів також оскаржують у Верховному Суді. Члени сім'ї Суркісів намагаються довести, що не є пов'язаними з екс-власниками "Приватбанку" особами. Також вони хочуть скасувати процедуру bail-in.

"Bail-in - стандартна міжнародна практика, коли кошти власників і пов'язаних з ними осіб списуються або конвертуються в капітал банку. Під час націоналізації банку це робиться для того, щоб гроші платників податків не витрачалися на компенсацію грошей колишнім власникам і пов'язаним з ними особами", - йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, під процедуру bail-in потрапили кошти пов'язаних осіб на загальну суму 29,4 млрд грн. Завдяки цьому вдалося зменшити фінансове навантаження на державу.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...