"Нервував і переходив на крик": Зеленський дав прочуханки "слугам" через скандал із Єрмаком

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом фракції "Слуга народу", аби обговорити ситуацію довкола оприлюднення відеозаписів брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Про це повідомляє ZN.UA із посиланням на учасників зустрічі, передають Патріоти України.

Ті, зокрема, стверджують: глава держави дав усім зрозуміти, що Єрмак "був і залишається його другом", а Гео Лероса, який оприлюднив оперативні записи СБУ, він назвав аферистом."Я ні в кого нічого не брав", – сказав Зеленський і додав, що залишити останнє слово у цій ситуації повинні правоохоронці, які вже займаються розслідуванням."Що стосується Андрія Єрмака, який також брав участь у зустрічі, то він, як свідчать джерела, назвав себе "щитом президента", заявивши високому зібранню, що нападки спрямовані не проти нього, а проти самого Володимира Зеленського..." – йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що особисті мотиви нардепа Лероса він пояснив "помстою за непризначення колишнього заступника голови Київської міськдержадміністрації Іллі Сагайдака на посаду замміністра одного з міністерств".

"Я знаю, що на моє місце мітять. Я б пішов, але зараз потрібно рятувати країну", – цитують Єрмака члени фракції, зазначаючи, нібито той пообіцяв "не пробачити Леросу такої витівки".

А ось джерела "УП" запевняють, що на цій зустрічі президент "нервував і обурювався медійними атаками" та реакцією фракції на "плівки".

"Арахамія почав обговорювати тему, що і як відбувається. Ми в "Парковому" були. 6-7 людей на зв’язку в зумі. Потім примчалися Зеленський і Єрмак. Президент повищав 20 хв і поїхав, лишив на нас Єрмака. Той півтори години пояснював, що і до чого. Поки він переконав нас. Але що на тих відео буде далі – ніхто ж не знає. Після цього ми обговорювали заяву, яка вийшла", – наголосив співрозмовник.

Зі свого боку одна із заступниць голови фракції Галина Янченко зазначила: президент заявив, що не дозволить нікому, навіть найближчим людям, займатися корупцією, і порадив почекати результатів роботи правоохоронців. За її словами, з контексту розмови було зрозуміло, що Зеленський не коментував плівки Лероса, "бо бачить у них політичний підтекст".

"У цій ситуації проглядається не лише вплив одного олігарха, але й одного колишнього глави Офісу президента. На зустрічі була озвучена інформація, що не лише Леросу вручили повістки на допит, але й брату голови ОП Денису Єрмаку", – сказала Янченко.

Зауважимо також, що партія "Слуга народу" на сторінці у Facebook опублікувала офіційну заяву щодо скандалу з Єрмаком. Вона закликала правоохоронні та антикорупційні органи провести ретельне розслідування ситуації і встановити, чи були факти корупції.

"А якщо були, то хто і якої шкоди завдав ними державі. Слідство також має встановити, хто записував відео і які мотиви були у цих людей. Ми заявляємо про неприпустимість будь-якого тиску під час слідства на учасників цієї ситуації з боку правоохоронних та антикорупційних органів, посадових осіб органів державної влади…" – йдеться у зверненні.

"Слуги народу" наголосили, що в разі встановлення факту корупційних діянь або інших злочинів, усі винні мають бути покарані відповідно до закону, незалежно від звань, посад, родинних зв’язків та наближеності до влади.

Додамо: у заяві Офісу президента Володимира Зеленського від 2 квітня йдеться, що оприлюднені плівки, на яких фігурує брат глави ОП Андрія Єрмака, не мають відношення до реальності.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.