Зеленський дуже поспішає? Порошенка хочуть доставити до суду примусово - уже є рішення про затримання

Печерський суд Києва ухвалив рішення про затримання експрезидента України Петра Порошенка. Про таке рішення розповів під час брифінгу у середу, 12 січня, адвокат колишнього глави держави Ігор Головань, зазначають Патріоти України.

За його словами, його підзахисного хочуть примусово доставити до зали суду. "Існує така собі ухвала про затримання Петра Порошенка з метою його доставлення до суду, і існує клопотання Офісу генерального прокурора про застосування до Петра Порошенко запобіжного заходу", – заявив адвокат.

Захисники експрезидента наголосили, що, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, про розгляд подібних клопотань нардепа повинні були попередити завчасно. Тому адвокати звернулися до Печерського суду.

Також вони зазначили, що немає жодних підстав для примусового доставлення Порошенка до суду чи його затримання. Адже, за їхніми словами, він готовий добровільно з’явитися у суді.

"Він перебував у подорожі за межами України й одразу по прибуттю в Україну готовий добровільно з’явитися до суду. Більше того, не тільки готовий, а й вимагає від слідчого судді призначити засідання і надати йому можливість взяти в ньому участь", – додав адвокат.

Адвокати Порошенка вимагають призначити судове засідання щодо запобіжного заходу в день повернення експрезидента до Києва.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...