Зеленський і Блінкен отримали звання "Людина року" від популярного польського тижневика

Президент України Володимир Зеленський разом з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном отримали почесні звання "Людина року" за версією популярного польського тижневика Wprost. Про це повідомили на сайті тижневика, передають Патріоти України.

Зокрема під час церемонії нагородження було підкреслено, що президент України отримав її за боротьбу, незломність, стійкість, надію і перемогу, на яку заслуговує Україна.

"За боротьбу від імені цивілізованого світу за вільну Європу. За велику віру, коли в інших її не було. За стійкість, коли пророкували поразку. За надію, коли усі сумнівалися. І перш за все - за перемогу України, яка просто має прийти",- підкреслено в дописі.

Також нагороду від імені Зеленського отримав радник-посланник посольства України в Польщі Олег Куць.

Своєю чергою Блінкен нагороджений за те, що американська дипломатія уникнула спокуси зберегти чинний статус кво у відносинах з агресором.

Окрім цього, нагороду "Людина року" за версією Wprost отримав віцепрем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак за старання у посиленні обороноздатності країни, в результаті чого Польща потрапила до 20-ки найбільших військових потуг світу за версією престижного рейтингу Global Firepower.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...