Зеленський і Путін домовилися про переговори, - президент ПАР

Сиріл Рамафоса

Президент ПАР Сиріл Рамафоса, який очолював делегацію лідерів країн Африки до РФ, вважає, що "мирні" пропозиції делегації будуть розглянуті і росйською й українською сторонами. Про це повідомляє пресслужба президента ПАР.

"Ми подали пропозицію з десяти пунктів, яка, на нашу думку, як африканських лідерів, може сприяти різним зусиллям, яких докладають різні сторони для припинення війни", - йдеться у повідомленні.

Пропозиції африканської "мирної" ініціативи містять заклики до деескалації бойових дій і невідкладного початку переговорів, звільнення військовополонених і повернення дітей.

Делегація звернула увагу президентів України та Росії на те, що Африка матеріально зацікавлена у врегулюванні війни.

"І Росія, і Україна є великими постачальниками зерна і виробниками добрив, призначених для африканських ринків. За даними Африканського банку розвитку, війна спричинила брак близько 30 мільйонів тонн зерна на африканському континенті, а також різке підвищення його вартості. Унаслідок цієї війни африканські країни страждають від зростання цін на продукти харчування та енергію", - повідомили у пресслужбі президента ПАР.

Сиріл Рамафоса заявляє, що президент Володимир Зеленський і Володимир Путін домовилися про подальші переговори після цього першого візиту, а взаємодія з обома сторонами і представниками країн Африки триватиме.

Тим часом голова Офісу Президента Зеленського заявив, що Київ піде на мирні переговори з Москвою лише після деокупації всіх земель України по міжнародно визнаним кордонам.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...