Зеленський морально не готовий давати наказ іти в наступ. Кремль може давити на цю слабкість, - волонтер (відео)

Шмат територій доведеться повертати політичним шляхом, але й для цього необхідні сміливість та рішучість.

Віталій Дейнега. Фото: скріншот з відео.

Очікування Кремля від зустрічі у "нормандському форматі" 9 грудня не справдилися. Про це в інтерв'ю розповів засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега, передають Патріоти України.

"Путін дуже засмучений був. Не любить виглядати не переможцем. Усім, хто зараз жене "зраду", пропоную поставити себе на місце жителів Донецька, які підтримують ту владу, яка там. Подивіться їхніми очима на Путіна, який фактично їх не захистив. От що він для них там здобув? Ми для себе - заручників. Тій стороні на своїх по барабану. Ми ще раз витягнули Путіна перед міжнародниками, подивились ще раз, яке він х*йло. Тепер зняти санкції буде складніше. Що він отримав? По той бік кордону "зради" значно більше", - наголосив волонтер.

Нинішня влада всіляко намагається домовитись про мир, вважає Дейнега. "Зеленський стільки разів говорив, що не готовий давати наказ іти в наступ, що це напрягає. Кожен, хто боїться дати здачу, муситиме давати її регулярно або отримувати по морді. Якщо ти боїшся постояти за себе, прийдеться робити це регулярно або потерпати.

Путін не хоче нариватись на нові санкції. Він слабший, ніж 2014-го. Внутрішні проблеми загострилися, наприклад, через пенсійні реформи. Його рейтинг сильно підсипався. Він зараз готується до транзиту влади", - каже Віталій Дейнега.

На його думку, повністю військовим способом Донбас повернути не вдасться. Мусимо врегульовувати дипломатичним. "Є два способи закінчити війну. Перший - переміг і диктуєш умови. Але і Росія не може нас навіть у середньостроковій перспективі поглинути, і наші танки теж "до Москви не готові дійти". Тому йдеться про політичне врегулювання. Може закінчитися по-різному. Для прикладу, Боснія де-факто втратила суверенітет. Там три президента - боснієць, хорват і серб - консенсусом приймають рішення. Країна - практично труп. Не може рухатись нікуди. Водночас Хорватія відбила у сербів більшу частину територій, а місто Вуковар і Східну Славонію повернула політичним шляхом", - сказав він

"Ми уже звільнили три чверті Донбасу. Лисичанськ, Сіверськодонецьк, Маріуполь, Слов'янськ, Краматорськ, Широкине, Костянтинівку, Дружківку, Мар'їнку. Поки до Іловайська не дійшли. Шмат територій доведеться повертати політично. Не думаю, що вдасться за каденції Зеленського. Росія поки що не на стільки слабка", - підсумував Віталій Дейнега.

Джерело: Gazeta.ua

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...