Зеленський нарешті дав старт конкурсу членів Ради правосуддя

Цього кроку голови держави довелося чекати півроку, весь цей час робота органу, що відповідає за боротьбу з корупцією у вітчизняному судочинстві була фактично заблокованою

Президент Володимир Зеленський своїм указом дав старт проведенню конкурсу щодо відбору кандидатів до Вищої ради правосуддя, передають Патріоти України.

Затвердити Положення про проведення конкурсу щодо відбору кандидатів для здійснення президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя", - йдеться в указі. Також цим указом створюється конкурсна комісія щодо відбору кандидатів на посаду члена Вищої ради правосуддя.

До складу конкурсної комісії увійшли доцент кафедри кримінального права №1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Сергій Грінчак, професор кафедри теорії та історії права та держави Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Тарас Дідич, професор кафедри права, політології та міжнародних відносин Університет імені Альфреда Нобеля Борис Кофман, суддя апеляційного суду Харківської області у відставці Сергій Очеретний, доцент кафедри міжнародного права Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Захар Тропін.

Нагадаємо, 22 лютого ВРП повідомила про дострокове складання повноважень десяти членів Ради, внаслідок чого втратила кворум і припинила свої повноваження. ВРП припинила діяльність через створення Етичної ради, до якої входять три іноземні експерти у сфері правосуддя та троє українських суддів.

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...

"Наше життя і серце вщент": Внаслідок атаки на Харків 4 травня зруйнований м’ясокомбінат

неділя, 5 травень 2024, 22:13

Внаслідок російського удару по Харкову 4 травня був зруйнований м’ясокомбінат М’ясний. На його сторінці в Instagram опубліковане відео пожежі та руйнувань з коментарем «наше життя і серце вщент», передають Патріоти України.