Зеленський назвав це "Днем щастя", коли довідався скільки F-16 партнери готові надати Україні

Президент Володимир Зеленський на пресконференції 6 червня зазначив, що Україна отримає від міжнародних партнерів "потужну кількість" сучасних багатоцільових винищувачів F-16.

Пряма мова "На сьогодні остання наша важлива зустріч (була) в Молдові, де я мав закриту зустріч із країнами, які точно підтвердили, що дадуть нам F-16. Для цього нам потрібне спільне погодження разом, зі США".

Деталі: Глава держави зазначив, що не може озвучувати подробиці, зокрема щодо кількості винищувачів, але запевнив, що отримав від деяких європейських партнерів розуміння, що кількість буде потужна.

Пряма мова: "У мене був просто день щастя. Бо іноді, ви знаєте, щось потрібно по одному, по два (літаки) якось домовлятися, а тут була серйозна, потужна пропозиція.

Важливо, щоби ця коаліція на папері була домовленістю на Рамштайні або на іншій платформі, дай Бог, щоб ми це дотисли і тоді почнеться підготовка всієї інфраструктури і це не швидко".

Деталі: Водночас Зеленський додав, що в Повітряних сил ЗСУ є розуміння щодо інфраструктури для F-16, а командувач Повітряних сил Микола Олещук "знає, де і що робити".

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...