Зеленський не прийме відставки Гончарука, і на те є кілька причин, - Бутусов

Розкручування акції з відставкою прем'єра через структури, наближені до бізнесмена Ігоря Коломойського, зробили неминучою підтримку українського уряду усіма міжнародними структурами.

Президент України Володимир Зеленський не прийме відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Про це повідомляє редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов із посиланням на свої джерела, передають Патріоти України.

"Рішення погоджене. Гончарук написав звернення до президента, президент візьме пас і відповість. Хоча за законом, звернення про відставку адресується парламенту. Загалом, інформаційна ситуація відпрацьовується... Ця подія тільки зміцнить позиції Гончарука. Розкрутка цієї акції через структури, близькі до Коломойського, зробили неминучою підтримку уряду всіма міжнародними структурами", – вважає головний редактор видання Юрій Бутусов.

На його думку, Зеленський може звільнити Гончарука тільки в разі різкого падіння рейтингу свого і своєї політичної сили. "Вплинути на таке рішення можуть у найближчій перспективі тільки вибори до місцевих рад. Вибори будуть показником легітимності влади та її авторитету. А внутрішні політичні розбірки на президента особливого впливу не мають, він балансує між групами впливу у своєму оточенні і не поспішає когось послаблювати чи когось посилювати", – підкреслив журналіст.

Сьогодні в кулуарах Верховної Ради голова фракції "Слуг народу" Давид Арахамія заявив, що депутати фракції готові підтримати відставку Гончарука, якщо її підтримає Зеленський, пише "РБК Україна". Він підкреслив, що зараз фракція чекає, як на заяву про відставку відреагує президент.

"Якщо президент підтримає ідею його відставки, а вам гарантую, що ми це зробимо за один день. Якщо не підтримає, то все буде нормально, будемо працювати далі", – сказав Арахамія. На його думку, об'єктивних причин для відставки Гончарука немає. "На переправі коней не міняють. Є Кабмін, він сформований, є програма дій уряду і прийнятий новий бюджет під цю програму... Ми єдина команда, у нас немає підкилимних домовленостей", – додав Арахамія.

Джерело: Цензор.НЕТ

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...