Зеленський не розуміє, як церква може впливати на ситуацію в країні, - політолог

Церква завжди була інструментом експансії, саме експансії на українських землях.

Сергій Висоцький. Фото: Фейсбук.

Президент України Володимир Зеленський не знає історії, тому не розуміє, як церква може впливати на ситуацію в країні. Таку думку висловив політолог Сергій Висоцький, передають Патріоти України.

"На жаль, ми бачимо, що у нас є президент, на відміну від п’ятого президента, який розумів, що таке завдання цивілізаційного характеру, який цього не розуміє. Людина, яка не знається на історії імперського питання, не знається на історії того, що церква, тим більше в минулі часи, в дополітичні фактично, була головним засобом прив’язування одних народів і територій до іншого. Тому що церква завжди була інструментом експансії, саме експансії на українських землях. От ця людина цього не розуміє. Вона каже в новорічному привітанні "какая разница", в яку церкву ходиш. Коли ми бачимо повне ігнорування теми незалежної Української православної церкви українською владою, то звичайно, якщо вона просто навіть не протидіє, я не думаю, що вона буде протидіяти Православній церкві України, я не думаю, що вона буде псувати стосунки з Константинопольським патріархом Варфоломієм" - зазначив Висоцький.

За його словами, влада повинна розуміти важливість церкви, як одну з головних протидій російським провокаціям. "Але в нас з боку, з півночі є надзвичайно потужний ворог: ворог з імперською традицією, ворог з потужними спецслужбами, ворог, який використовує всі свої культурні, релігійні, економічні, інші важелі для того, щоб повернути Україну фактично у своє тіло. Цей ворог буде діяти. В нього є потужна п’ята колона тут. Я навіть не кажу зараз про людей, вірян, які залишились в православній церкві Московського патріархату, бо це їх вибір. Але нам же достеменно відомо, що багато людей, саме тих "священнослужбовців", які були переведені сюди в Україну з російських парафій, багато з них просто носять погони російських спецслужб. Ми знаємо, яка література в деяких церковних центрах УПЦ МП розповсюджується, з критикою України. Навіть була література, яка визнавала Крим російським.

І якщо є влада, яка цього не розуміє, то будуть продовжуватися провокації, конфлікти і роздування цієї теми. Знаєте, є такий екстремізм, якесь захоплення церков православною канонічною церквою України чи якісь інші історії негативного характеру, які роздмухуватись з Росії для того, щоб влада стала на бік російської церкви…", - підкреслив політолог.

Джерело: Прямий

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...