Зеленський оцінив імовірність замороження конфлікту на Донбасі

Шанси на те, що конфлікт на сході України не стане замороженим, мізерні. Однак надія на те, що уникнути такого сценарію вдасться, таки є. Про це під час пресконференції 20 травня заявив президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що загалом майбутнє тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей залежить від країни-агресора Росії, передають Патріоти України.

"Я дуже багато на цю тему думаю, спілкуючись з експертами зі своєї команди, з людьми, які проходили не одну війну. Наш кейс – один із найскладніших. Його не можна порівнювати з багатьма світовими кейсами. У нас шахова партія, в якій ви одразу, незважаючи на те, що білі, одразу були з половиною фігур. Без багатьох речей, які б мені дуже допомогли", – провів паралелі глава держави.

На його думку, на 99% ситуація з війною на Донбасі залежить від Російської Федерації. Президент зауважив, що не знає, чи можуть окупанти цим пишатися або ж навпаки.

"Але це так є. І оце питання про замороження конфлікту – це той 1%, про який, я вам говорю відверто, зачепився я. Я ним живу, іду вперед, поруч зі мною багато робить Андрій Єрмак. Віддаючи сили, повністю віддавши свою репутацію. Не хочу казати, через що, навіщо. Це велика інформаційна війна. Тому ми чіпляємося за цей відсоток, повірте, дуже сильно, щоб не заморозити конфлікт. Бо простіше заморозити. Ми це розуміємо", – поділився роздумами глава держави.

Підсумовуючи, він сказав, що для світової спільноти у такій розв'язці не буде ніякої "зради", адже політично все виглядатиме нормально.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...