Зеленський озвучив розмір військової допомоги США, котра незабаром надійде Україні

Замість нещодавно «заблокованих» 250 млн доларів військової допомоги, Україна отримає від США фінансування у розмірі 140 та 250 мільйонів. Відповідну заяву зробив Президент України Володимир Зеленський під час 16-ї зустрічі Ялтинської європейської стратегії у Києві, зазначають Патріоти України.

«Ви чули, Сполучені Штати тимчасово заблокували нам військову допомогу у розмірі 250 мільйонів доларів. Але ми ніяк не реагували, доки у нас не було іншого результату. Зараз я можу сказати, що у нас чудові стосунки зі США, тому що тепер замість заблокованих 250 у нас буде 140 і 250 (млн дол.). Тому я гадаю, що ми справді рухаємося у правильному напрямку і у нас правильні відносини з нашим стратегічним партнером – Сполученими Штатами Америки. Я вдячний їм за допомогу», – заявив Володимир Зеленський.

Також Президент подякував США за підтримку Україні та відзначив чудові відносини між двома державами.

«Що стосується відносин зі Сполученими Штатами, я хочу подякувати США за постійну підтримку України, нашого суверенітету, нашої територіальної цілісності», – сказав Глава держави.

Президент України також висловив сподівання, що його особиста зустріч з Дональдом Трампом відбудеться найближчим часом – у вересні.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...