Зеленський під час зустрічі зі спікером Палати представників США обговорював постачання Україні ракет ATACMS, - ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном порушив питання про необхідність постачання Україні ракет ATACMS. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Зазначається, що у серії зустрічей під час візиту Зеленського до США, він наголосив на терміновій потребі в додатковій допомозі, при цьому пообіцявши відзвітувати про те, як будуть витрачені кошти США.

Проте після зустрічі із Зеленським спікер Джонсон повторив свою позицію про те, що будь-яка допомога Україні має супроводжуватися потужним фінансуванням безпеки кордону США з Мексикою.

Зазначається, що Зеленський не втручався в переговори щодо питань кордону у Сенаті, і законодавці, які й так були скептично налаштовані щодо швидкого надання Україні фінансування, показали, що його звернення «мало змінило» їхню думку.

При цьому прийом президента України у Білому домі був «набагато теплішим». Повідомляється, що під час зустрічі президент США Джо Байден відзначив стійкість України у боротьбі з російською агресією, а Зеленський подякував лідеру США за підтримку та згуртованість Заходу навколо України.

Експерти з національної безпеки в адміністрації та за її межами висловлювали побоювання, що відмова від допомоги Україні не тільки розширить можливості російського диктатора Володимира Путіна, але й зашкодить позиції США серед інших важливих союзників по всьому світу, зокрема Тайваню.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...