Зеленський підписав указ про звільнення голови Донецької ОВА

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 5 вересня, підписав указ про звільнення голови Донецької ОДА Павла Кириленка. Указ опубліковано на сайті глави держави, передають Патріоти України.

Раніше звільнення Кириленка погодив Кабінет міністрів — передбачається, що він може очолити Антимонопольний комітет.

Раніше голова фракції Слуга народу Давид Арахамія повідомив, що Павло Кириленко може очолити Антимонопольний комітет після того, як його очільниця Ольга Піщанська написала заяву про відставку. Піщанська може обійняти посаду голови Фонду держмайна, а глава ФДМ Рустем Умєров стане міністром оборони замість Олексія Резнікова.

5 вересня Верховна Рада підтримала відставку Умерова з посади голови ФДМ. Очікується, що парламент проголосує за його призначення міністром оборони 6 вересня.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...