Зеленский поділився думкою, чому після саміту з Путіним Байден спочатку поговорив не з ним

Зеленський, пояснюючи, чому його розмова з Байденом відбулася не відразу після саміту Байден-Путін, пояснив це давніми зв'язками США із лідерами Європи. Про це президент заявив у інтерв'ю телеканалу "1+1", передають Патріоти України.

За його словами, якби першим із Байденом поговорив саме він, у європейських народів виникли б питання до очільника Білого дому щодо пріоритетів у зовнішній політиці. Зеленський згадав про давню історію стосунків США, зокрема, із Великою Британією, через що, переконаний президент України, Байден і поговорив спочатку з британцями, німцями та французами.

Нагадаємо, телефонна розмова між президентами України та США Володимиром Зеленським та Джо Байденом відбулася аж 9 грудня, аж за два дні після саміту Байден-Путін (до того ж із годинною затримкою).

Як розповіли в Офісі президента України, у першу чергу Зеленський та Байден обговорили недавній онлайн-саміт президента США з Путіним. Щодо цього саміту, то Володимир Зеленський подякував Джо Байдену за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Також сторони обговорили подальші кроки у розв'язанні донбаського конфлікту. Зеленський наголосив, що ми маємо чіткі пропозиції щодо розблокування мирного процесу. Крім того, президенти обговорили російський газопровід "Північний потік-2".

Переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку відбулися 7 грудня. У Білому домі заявили, що Байден наголосив – США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України. Відразу після саміту Байден переговорив тільки із лідерами ЄС та Великої Британії.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...